14/06/13

Διαγωνισμός στο Πλαίσιο της Εκστρατείας «Ο κόσμος όπως σου αρέσει Με το κλίμα που θέλεις»

Η εκστρατεία «Ο κόσμος όπως σου αρέσει. Με το κλίμα που θέλεις» διοργανώνει Διαγωνισμό σε σχέση με τις χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. 

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, αναζητούνται τα πιο καινοτόμα και δημιουργικά «Πράσινα» Προγράμματα που κάνουν τη διαφορά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ανεξαρτήτως κλίμακας, μπορεί να συμμετάσχει οποιοδήποτε Πρόγραμμα που συμβάλλει στον περιορισμό ή στην αποφυγή των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Γίνονται δεκτές συμμετοχές από ιδιώτες, επιχειρηματίες, επιχειρήσεις, δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς – ουσιαστικά, από οποιονδήποτε έχει καλές ιδέες. Τα κριτήρια και οι όροι συμμετοχής θα δημοσιευθούν προσεχώς.

Αναμένονται συμμετοχές από πρωτότυπα και καινοτόμα Προγράμματα με συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το πρόγραμμα θα πρέπει να συμβάλλει στην αποφυγή, τον περιορισμό ή την αντιμετώπιση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε τεχνικό επίπεδο ή σε επίπεδο συμπεριφοράς. Το Πρόγραμμά θα πρέπει να προάγει μια καλή πρακτική και να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για άλλα άτομα ή οργανισμούς. Εάν έχει αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, ακόμα καλύτερα. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή με το πρόγραμμά σε μία από τις εξής πέντε κατηγορίες:
1) Κτίρια και χώροι διαβίωσης,
2) Ψώνια και διατροφή,
3) Επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση,
4) Ταξίδια και μεταφορές,
5) Παραγωγή και καινοτομία.

Πάνω από όλα, αναζητούνται εμπνευσμένα Προγράμματα που δείχνουν στους άλλους πώς μπορεί να επιτευχθεί ένας κόσμος όπως μας αρέσει, με το κλίμα που θέλουμε, και που μπορούν να προσφέρουν κίνητρα στους ανθρώπους ώστε να υιοθετήσουν έναν τρόπο ζωής με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Μετά από το στάδιο των δηλώσεων συμμετοχής που θα διαρκέσει τρεις μήνες, οι επισκέπτες του ιστότοπου της εκστρατείας θα μπορούν να ψηφίσουν για την πιο δημιουργική και εμπνευσμένη πρωτοβουλία με στόχο τη δημιουργία ενός κόσμου όπως μας αρέσει. Μια κριτική επιτροπή θα επιλέξει τους τρεις νικητές από τα δέκα δημοφιλέστερα Προγράμματα. Οι τρεις νικητές θα προσκληθούν στην τελετή απονομής του βραβείου της διεθνούς συμμαχίας Sustainia και της εκστρατείας «Ο κόσμος όπως σου αρέσει. Με το κλίμα που θέλεις» στην Κοπεγχάγη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Copyright © 2011-2024 'ALL NEWS gr'. All Rights Reserved.

Κατήγγειλε «Περίεργο» Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο

SafeLine.gr

Searching στο "ALL NEWS gr"

Translate