06/07/12

Εξαιρετική Συνεργασία Facebook και Saferinternet.gr

Για την Απομάκρυνση Επιβλαβούς Σελίδας στον Ιστοχώρο

Δελτίο Τύπου "Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου" (12-06-2012

"Άμεση ήταν η παρέμβαση του Facebook για την απομάκρυνση επιβλαβούς σελίδας που δυσφημούσε και διέσυρε ανήλικες κοπέλες στο δημοφιλή ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης. Γονείς αλλά και φίλοι των κοριτσιών που εντόπισαν τις φωτογραφίες των 15χρονων μαζί με υβριστικό περιεχόμενο που είχε φτιαχτεί από επιτήδειους προκειμένου να διασύρουν και διακωμωδήσουν τις ανήλικες, επικοινώνησαν με τη δράση Saferinternet.gr, η οποία ενημέρωσε άμεσα τους ειδικούς του Facebook στην ευρωπαϊκή έδρα της εταιρείας στο Δουβλίνο. 

Η εταιρεία εξέτασε το περιεχόμενο και αφού έκρινε ότι παραβιάζει τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου του Facebook, η επίμαχη σελίδα αφαιρέθηκε με επιτυχία μέσα σε λίγες μόνο ώρες! Αντίστοιχες ενέργειες ελήφθησαν και στο παρελθόν σε συνεργασία με το Saferinternet.gr και αφορούσαν την αφαίρεση προφίλ χρηστών που παρενοχλούσαν άλλους χρήστες ή που έστελναν μηνύματα spam, το κλείσιμο πλαστών προφίλ ή την άμεση απομάκρυνση φωτογραφιών ανηλίκων κάτω των 13 ετών. 

Η παραπάνω δράση αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πώς η άριστη συνεργασία της βιομηχανίας του Διαδικτύου και του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου μπορεί άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες και έξοδα να συντελέσει αποτελεσματικά στον ‘καθαρισμό’ του Διαδικτύου από κακόβουλο περιεχόμενο και συμπεριφορές. Τέτοιες συνεργασίες προάγονται σθεναρά μέσα από το πρόγραμμα Saferinternet της Ε.Ε. 

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε, ότι το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου αποτελεί στενό συνεργάτη του Facebook, δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης στον παραπάνω ιστοχώρο, όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο. 

Επίσης, θυμίζουμε για τον αναλυτικό 48-σέλιδο οδηγό «Προστασία της ιδιωτικής μας σφαίρας στο Facebook» που έχει υλοποιήσει το Saferinternet.gr σε συνεργασία με το Facebook, ενημερώνοντας για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ελέγχουμε και να ρυθμίζουμε την πρόσβαση στα δεδομένα μας μέσα από τις οθόνες του ιστοχώρου. Ο οδηγός έχει ήδη γίνει «best seller» με χιλιάδες «downloads» από τη διαδικτυακή διεύθυνση όπου είναι αναρτημένος: http://www.saferinternet.gr/index.php?parentobjId=Page15"

Περισσότερα Δελτίο Τύπου & saferinternet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Copyright © 2011-2024 'ALL NEWS gr'. All Rights Reserved.

Κατήγγειλε «Περίεργο» Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο

SafeLine.gr

Translate