06/02/12

7 Φεβρουαρίου - Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2012

«Ανακαλύψτε τον Ψηφιακό Κόσμο μαζί… με Ασφάλεια

Δελτίο Τύπου "Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου" (06-02-2012)

Για ένατη συνεχή χρονιά εορτάζεται την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) σε 74 χώρες και σε 5 ηπείρους, από την Ισλανδία έως την Κένυα και από τον Καναδά έως την Ν.Κορέα. Η ημέρα αυτή αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν στην ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 160 πρεσβευτών πανελλαδικά (σχολείων, βιβλιοθηκών, συλλόγων γονέων, οργανισμών, εταιριών και ιδιωτών), η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με πλειάδα εκδηλώσεων, workshops και δρώμενων, πολλαπλασιάζοντας έτσι το σύνθημα και το μήνυμα του INSAFE με πρωταρχικό στόχο την ορθή, υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, ως πολύτιμου εργαλείου για όλη την οικογένεια.

H κεντρική εκδήλωση για τον εθνικό εορτασμό συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και της δράσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών - μέλους του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου (11:00–14:00) στο Υπουργείου Παιδείας (αίθουσα «Ζακλίν ντε Ρομιγί»). 

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία των καταγγελιών που έγιναν την περίοδο 2011 προς τη Safeline, την Ελληνική ανοιχτή γραμμή καταγγελιών παράνομου περιεχομένου και παράνομης συμπεριφοράς. Επίσης, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα αναλυτικά στατιστικά δεδομένα της Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ για το έτος 2011 και τα οποία καταδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη των Ελλήνων για πρόληψη σε σχέση με τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη μη ορθή χρήση του Διαδικτύου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Copyright © 2011-2024 'ALL NEWS gr'. All Rights Reserved.

Κατήγγειλε «Περίεργο» Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο

SafeLine.gr

Translate