18/11/11

Η Ελλάδα στην 1η θέση Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Εξοικονόμησης Ενέργειας

Το Πρωτάθλημα Εξοικονόμησης Ενέργειας - ΠΕΞΕ (European Citizens Climate Cup - ECCC) είναι ένας Διαγωνισμός μεταξύ νοικοκυριών από 11 χώρες της Ευρώπης, για την ανάδειξη της «πρωταθλήτριας» χώρας, αλλά και του νοικοκυριού που θα πετύχει τη μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση ενέργειας και παράλληλα σε εκπομπές CO2. Μέσω του Διαγωνισμού, ο οποίος εξελίσσεται διαδικτυακά, οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να υλοποιήσουν διάφορες δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας, που κυμαίνονται από κινήσεις μηδενικού κόστους (όπως το σβήσιμο των φώτων που δεν χρησιμοποιούνται) μέχρι δράσεις δομικού χαρακτήρα (όπως η αλλαγή λέβητα). 

Στο ΠΕΞΕ μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα νοικοκυριά, οποιαδήποτε στιγμή το θελήσουν. Στη χώρα μας, οι τρεις πρώτοι νικητές θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα έως 1.000€ και δωρεάν ενεργειακές επιθεωρήσεις ενώ οι επόμενοι 50 θα λάβουν ως δώρο έναν έξυπνο ενεργειακό μετρητή. Ωστόσο, 
το μεγαλύτερο έπαθλο είναι η ίδια η συμμετοχή, καθώς μέσα από εκεί θα τα περισσότερα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Copyright © 2011-2024 'ALL NEWS gr'. All Rights Reserved.

Κατήγγειλε «Περίεργο» Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο

SafeLine.gr

Searching στο "ALL NEWS gr"

Translate