18/10/12

Το Saferinternet.gr Βρίσκεται Πάντα Κοντά στην Εκπαίδευση

Δελτίο Τύπου "Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου" (11-09-2012

"Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου είναι πανέτοιμο να στηρίξει για άλλη μια χρονιά τους εκπαιδευτικούς στην προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου προς στους μαθητές και τους γονείς τους

Μόνο κατά την τελευταία διετία, οι επιστήμονες του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ενημέρωσαν δια ζώσης 37.626 μαθητές και 1.163 εκπαιδευτικούς τους σε 392 σχολικές τάξεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις. 

Περαιτέρω, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκπαιδεύτηκαν δια ζώσης 3.823 εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα σε 34 ειδικά σεμινάρια «train the trainers», και οι οποίοι έχουν λάβει το ειδικό Δίτομο Εκπαιδευτικό Εγχειρίδιο «Μαθαίνω να σερφάρω δημιουργικά και με ασφάλεια», το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας. 

Ήδη, περισσότεροι από 1000 εκπαιδευτικοί είναι εγγεγραμμένοι ενεργοί χρήστες του ειδικού ιστοχώρου ‘educators.saferinternet.gr’, μέσα στους πρώτους 9 μήνες λειτουργίας του ιστοχώρου. Ο ιστοχώρος παρέχει πολυμορφικό ενημερωτικό & εκπαιδευτικό υλικό για τη δημιουργία πολλαπλασιαστικών δράσεων εντός και εκτός τάξης προς τους μαθητές και τους γονείς τους σχετικά με την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, και αποτελεί σημείο συγκέντρωσης όλου του υλικού της δράσης Saferinternet.gr που μπορεί να στηρίξει την εκπαιδευτική διαδικασία σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης. 

Επιπλέον των παραπάνω, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου έλαβε μέρος σε 151 ανοιχτές εκδηλώσεις προσεγγίζοντας περαιτέρω 23.990 γονείς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ιατρούς και εθελοντές. 

Υλοποιήθηκαν 2 κύκλοι της ‘Ακαδημίας Safer Internet’, με 21 διδακτικές ώρες θεωρίας και 9 ώρες πρακτικής μέσα σε σχολικές τάξεις, με στόχο την εμπεριστατωμένη επιμόρφωση επιστημόνων που βρίσκονται κοντά στα παιδιά, για την μετέπειτα δημιουργία πολλαπλασιαστικών δράσεων. Ο πρώτος κύκλος υλοποιήθηκε προς ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (20 συμμετέχοντες), ενώ ο δεύτερος κύκλος υλοποιήθηκε προς κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (50 συμμετέχοντες). Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν τα φυλλάδια ABC, FAQ και το Δίτομο Εκπαιδευτικό Εγχειρίδιο.

Περαιτέρω την τελευταία διετία, διανεμήθηκαν 350.675 αντίτυπα του ενημερωτικού και εκπαιδευτικού υλικού της δράσης Saferinternet.gr στα παραπάνω σεμινάρια, στις ομιλίες και εκδηλώσεις, μέσω ταχυδρομείου, καθώς και μέσω των δικτύων των μελών του Συμβουλευτικού Οργάνου του Ε.Κ.Α.Δ. (π.χ. δίκτυο καταστημάτων ΟΤΕ – Cosmote).

«Κατέβηκαν» 495.242 αντίτυπα από τους online οδηγούς, τις αφίσες, τα φυλλάδια, τις χειροτεχνίες, κλπ. που βρίσκονται αναρτημένα στον ιστοχώρο της δράσης ‘www.saferinternet.gr’ (περιοχή ‘Υλικό’). 

Και τη νέα σχολική χρονιά, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου έχει ως στόχο την υλοποίηση περαιτέρω πολυμορφικών δράσεων που στοχεύουν άμεσα στην εκπαιδευτική διαδικασία, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο."

Περισσότερα Δελτίο Τύπου & saferinternet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατήγγειλε «Περίεργο» Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο

SafeLine.gr

Translate


Copyright © 2011 'ALL NEWS gr'. All Rights Reserved.